GÖRÜNTÜLÜ

Milazgîr'de 8 yıllık gasp son buldu: Bizi yok sayanlara karşı kazandık

Mûş Milazgîr'de 8 yıllık gasp sürecinden sonra tekrar DEM Partisi'nin belediyeyi geri alması ilçede etkinliklerle kutlanıyor.

Mûş'un Milazgîr ilçesinde son iki dönemdir gasp edilen halkın iradesi 31 Mart'taki seçimlerde geri alındı. İlçeye yönelik AKP/MHP iktidarın tüm kirli ve hileli yöntemlerine rağmen halk DEM Parti etrafında birleşerek, belediye yönetimini tekrar kazandı. Türk devletinin yeni ‘Milli siyaset konsepti’ gereği ve Türklerin Anadolu’ya giriş kapısı olarak kabul edilen ilçede AKP iktidarı devletin tüm imkânlarını seferber etti. Belediye yönetimini iki dönem gasp ederek, ilçeyi ırkçı ve milliyetçi bir dalganın sembolü haline getirmeye çabaladı. Seçimler öncesi DEM Parti ile aralarındaki oy farkını kapatmaya yönelik Kurdistan’ın tümünde uyguladığı sahte ve kaçak seçmen uygulamasını burada da hayata geçirdi. İlçe dışında getirilen kaçak seçmenlere rağmen halk direnişiyle zaferi sağladı. Gecenin geç saatlerine kadar YSK üzerinde yapılan itirazlara ve tezgahlanan kirli oyunlara karşı halk DEM Parti binasında sabahladı.

'KÜRDÜ YOK SAYANLARA KARŞI ZAFER'

Halk, zaferini davul zurnalar eşliğinde halaylar çekerek kutluyor. Kutlamalara katılan Belediye Eşbaşkanı Ahmet Kenan Türker, "Çok büyük baskılara rağmen, dışarıdan getirilen taşımalı seçmene rağmen halkımız iradesinin gasp edilmesine müsaade etmedi. Halk ortaya koyduğu iradesi ile Kürtlerin artık sesinin yükselteceğini söyledi. Burada sonuna kadar irademize sahip çıkacağız” dedi.


Eşbaşkan Gülistan Özel ise 8 yıldır gasp edilen halkın iradesinin büyük bir mücadele ile geri alındığını belirterek, "Bu sadece bir belediye seçimi değildi. Bizi, kimliğimizi yok sayanlara karşı büyük bir mücadele süreciydi. Biz kazandık. Milazgîr kazandı. Milazgîr kadınları ve gençleri kazandı. Şimdi Milazgîr'in tüm sorunlarına halkla beraber çözüm arayacağız” diye konuştu.